Руски сладки с извара - "Ушки"

Продукти:
  • 500 гр. извара
  • 250 гр. масло
  • 3 ч.ч.брашно
  • 1 ч.л. сода
  • захар




Начин на приготвяне:

1) Маслото (оставено да омекне на стайна температура) и изварата се смесват. За да се постигне по гладка консистенция може да се разбият с миксер, но не е задължително. Добавя се брашното и содата.

2) Замесваме еднородно тесто, което разделяме на 3-4 равни части. Оформяме ги на топки и ги завиваме с фолио. Оставят се в хладилник за 1 час да стегнат.
  
3) Всяка топка се разточва с дебелина 1/2 см. и с помощта на чаша изрязваме кръгчета.

4) Всяко кръгче се потапя от едната страна в захар и се сгъва на две (със захарта навътре). После пак се потапя в захарта и пак се сгъва със захарта навътре и пак се потапя. Поставя се в намаслена тава със захарта нагоре. 

5) Пече се 20 мин. във загрята фурна на 200 градуса.


Добър апетит!

0 коментара:

Публикуване на коментар