Начин на приготвяне:
1) Маслото (оставено да омекне на стайна температура) и изварата се смесват. За да се постигне по гладка консистенция може да се разбият с миксер, но не е задължително. Добавя се брашното и содата.
2) Замесваме еднородно тесто, което разделяме на 3-4 равни части. Оформяме ги на топки и ги завиваме с фолио. Оставят се в хладилник за 1 час да стегнат.
3) Всяка топка се разточва с дебелина 1/2 см. и с помощта на чаша изрязваме кръгчета.
4) Всяко кръгче се потапя от едната страна в захар и се сгъва на две (със захарта навътре). После пак се потапя в захарта и пак се сгъва със захарта навътре и пак се потапя. Поставя се в намаслена тава със захарта нагоре.
5) Пече се 20 мин. във загрята фурна на 200 градуса.
2) Замесваме еднородно тесто, което разделяме на 3-4 равни части. Оформяме ги на топки и ги завиваме с фолио. Оставят се в хладилник за 1 час да стегнат.
3) Всяка топка се разточва с дебелина 1/2 см. и с помощта на чаша изрязваме кръгчета.
4) Всяко кръгче се потапя от едната страна в захар и се сгъва на две (със захарта навътре). После пак се потапя в захарта и пак се сгъва със захарта навътре и пак се потапя. Поставя се в намаслена тава със захарта нагоре.
5) Пече се 20 мин. във загрята фурна на 200 градуса.
0 коментара:
Публикуване на коментар